Acoperisuri si mansarde - logo

Telefon

0725 920 902

Showroom

Aleea Treisani nr. 125
Bucuresti, Băneasa

Acoperisuri si mansarde - logo

Apelați-ne pe mobil

Trimiteți-ne un mesaj

Informații utile

Recomandări și sfaturi

Acoperisuri si mansarde - Garantii

Acoperisuri si Mansarde. Sunați la  0725 920 902

Informații utile

Răspundem întrebărilor frecvente

Generalități

Ce este un acoperis?

Un acoperiș este partea care acoperă o clădire sau o structură, fiind în același timp partea superioară a acesteia. Acoperișul protejează clădirea și componentele sale de efectele vremii.
Un acoperiș protejează în primul rând de efectele ploii. În funcție de natura clădirii sau structurii, acoperișurile pot proteja clădirea de căldură, soare, frig sau vânt.
Caracteristicile unui acoperiș depind de scopul destinat al clădirii sau structurii pe care o protejează, dar și de geografia locală. Un sistem de acoperis include:

  • structura de rezistență
  • sarpanta
  • invelitoarea
  • sistemul pluvial
Ce este învelitoarea?

Sistemul de acoperiș este un set mult mai complex de elemente decât s-ar putea crede la prima vedere. Diferite componente funcționează împreună pentru a menține casa ferită de intemperi și chiar posibile daune provocate de om. Unul dintre cele mai importante elemente constructive ale acoperișului este învelitoarea. Învelitoarea este cea mai vizibilă parte a întregului sistem și îndeplinește rolul de impermeabilizare și protecție. Alegerea învelitori adecvate pentru acoperiș este unul dintre cele mai importante aspecte ale refacerii acoperișului.

Acoperisul are nevoie de întreținere?

Orice sistem de acoperiș are nevoie de lucrări de întreținere. Diferența constă în complexitatea și frecvenîa acestora. Unele sisteme de acoperișuri necesită o întreținere minimă care poate fi făcută de proprietar: inspecție vizuală anuală, îndepărtarea eventualelor depuneri și curățarea jgheaburilor.

Alte sisteme au nevoie și de intervenții periodice executate de profesioniști, cum ar fi strângerea sau înlocuirea holsuruburilor.

Ce este mansarda?
Mansarda (cuvânt provenit din limba franceză: mansarde, după numele arhitectului francez François Mansart) este ultimul nivel locuibil al unei construcții, situat imediat sub acoperișul înclinat al acesteia. Elemente caracteristice ale mansardei sunt pereții săi înclinați în două unghiuri diferite. Panta învelitorii este mai mare pe partea inferioară a acoperișului, unde se află și lucarnele. Mansardele, spre deosebire de poduri, care pot fi iluminate și aerisite prin ferestre de tip velux (înclinate și integrate în învelitoarea acoperișului), adesea considerate în mod eronat ca mansarde, capătă lumină și aer prin ferestre verticale specifice, numite lucarne. Un alt aspect important în definirea mansardei și diferențierea acesteia de pod, este dat de faptul că un pod poate fi necirculabil, spre deosebire de mansardă care este întotdeauna circulabilă (îndeosebi locuibilă).

Servicii

Acoperisul meu poate fi reparat sau trebuie înlocuit?

Majoritatea acoperișurilor pot fi reparate. Întrebarea corectă este daca această opțiune se justifică din punct de vedere financiar… Această discuție se poate purta doar după ce un specialist evaluează situația prin inspecția învelitorii și a podului. Daca acoperișul este afectat pe zone relativ mici și nu este grav afectată structura, se poate face un deviz pentru reparații. Dacă se constata că învelitoarea este afectată pe suprafețe întinse sau va fi afectată în viitorul apropiat, atunci aceasta trebuie schimbată. 

Cat costa reparatia acoperisului meu?

În funcție de complexitatea acoperișului, de tipul învelitorii și de daunele structurale, costurile reparației pot varia de la cateva sute de lei la cateva zeci de mii de lei. În multe cazuri costurile mari ale reparatiei sunt comparabile cu costurile unei noi învelitori.
Există și situații în care acoperișul nu poate fi reparat:

  • Dacă structura de rezistență este grav afectată (acoperis lasat) sau dacă este prost proiectată, atunci trebuie schimbat tot sistemul de acoperiș (este greu de crezut că învelitoarea poate fi recuperată);
  • Dacă învelitoarea nu respectă condițiile pantă minimă sau a fost prost montată, atunci învelitoarea trebuie înlocuită.
Cat costa o cosultatie cu oferta comeriala inclusa?
Ne deplasam la dumneavoastra, inspectam, evaluam si stabilim impreuna cele mai bune optiuni. Va transmitem solutiile tehnice si oferta noastra comeciala. Totul este gratuit. Vă așteptăm în showroom pentru a vedea materialel, pentru a alege culorile și pentru a vă prezenta soluțiile tehnice.
Ce garanții îmi oferiți?
Garanțiile noastre sunt contractuale și supuse normelor și legilor în vigoare. Oferim garanții pentru lucrările noastre, în calitate de executant. Pentru materiale pe care le utilizăm, beneficiați de garanția producătorului.

Produse

CE ESTE ȚIGLA METALICĂ?

Panourile metalice profilate, folosite pentru a realiza învelitori, se comercializeaza sub denumirea de tigla metalica. Panourile pot fi realizate din diverse tipuri de tablă.
Profilarea poate avea cele mai diverse forme: învelitorile clasice sau moderne.
Gama foarte variată de forme, finisaje și culori poate satisface cele mai exigente cerințe.

Ce determină calitatea țiglei metalice?

Calitatea modulelor de tigla metalica este determinată de materialele folosite, protecția anticorozivă, tehnologia de montaj și suprafața de acoperire.
Panourile pot fi realizate din diverse tipuri de tablă: oțel, aluminiu, cupru sau aliaje.
Protecția anticorozivă se poate face cu unul sau mai multe straturi. Protecția primara presupune depunerea unui strat anticoroziv, de obicei zinc sau aliaje pe baza de zinc. Depunerea se face prin electroliză, chimic sau “la cald” .
Profilarea modulelor nu determina doar designul acestora ci și etanseitatea, accesorizarea și tehnologia de montaj a învelitorii.
Suprafța de acoperire determină culoarea, finisajul, rezistența și izolația fonică a acoprișului. Pot fi emailuri, pudra polimerică sau chiar granule de piatră naturală.

Ce este BMI
BMI group face parte din familia Standard Industries, ce include și GAF – lider în producerea de
sisteme de învelitori și a soluțiilor pentru hidroizolație din America de Nord. Împreună, constitue cea mai mare afacere din lume în producerea de sisteme de învelitori și a soluțiilor pentru hidroizolație.

BMI România este lider producția de sisteme complete de acoperișuri plane și înclinate, cu o istorie de peste 100 de ani în domeniu. Aduce sub același acoperiș cele mai puternice nume din industrie: Bramac, Braas, AeroDek, Icopal, Awak.