Acoperisuri si mansarde - logo

Telefon

0725 920 902

Showroom

Aleea Treisani nr. 125
Bucuresti, Băneasa

Acoperisuri si mansarde - logo

Apelați-ne pe mobil

Trimiteți-ne un mesaj

Ghid practic pentru alegerea acoperisului

Acoperișul este o parte foarte importantă a casei. Trebuie să fie funcțional, elegant și durabil.
Decizia de achiziție a unui acoperiș nou va acea consecințe pe termen lung. Procedați cu maximă atenție și luați decizia corectă. Un acoperiș bun trebuie să ofere confort și siguranță pentru dumneavoastră și familie. Nu trebuie să vă faceți griji pentru infiltrații, condens, intreținere sau condiții meteo extreme.

Vă prezentam 8 pasi care va vor ajuta sa luati la cea mai buna decizie:

1. Studiați materialele pentru acoperiș de pe piață

Dezvoltarea constructiilor a condus si la diversificarea materialelor folosite pentru acoperisuri, facand dificila alegerea materialului potrivit pentru acoperis. Pe piata romaneasca exista mai multe tipuri de materiale, in functie de buget si de nevoie puteti sa alegeti intre:
țiglă metalică, țiglă ceramică, placi din beton, țiglă bituminoasă, tablă onduată, și chiar materiale “exotice” șindrilă din lemn sau stuf.
Este important ca solutia de acoperis sa se preteze la configuratia casei si sa indeplineasca eficient cel mai important rol al sau: protejarea casei de intemperii.
Ar trebui sa cautati pareri pro si contra in legatura cu toate tipurile de materiale pentru acoperis la care v-ati gandit.

no images were found

2. Apelați la un consultant  –  un specialist în domeniul acoperișurilor

Forma acoperișului poate limita gama de materiale pentru acoperis pe care le puteti folosi.  Specificul climatic al zonei in care doriti sa instalati acoperisul poate descalifica anumite materiale. Structura de rezistenta a casei poate limita greutatea acoperisului. Toate acestea sunt aspecte pe care trebuie sa le discutati cu un specialist.

3. Fotografiați acoperișurile care vă plac

Vizitați zonele din apropiere care au case ca a dumneavoastră sau acoperișuri apropiate de modelul dorit. Folosiți aparatul de fotografiat sau telefonul mobil ca să fotografiați acoperișurile care vă plac. Discutați cu familia sau cu prietenii despre acoperișurile fotografiate.

4. Vizitați galeriile online cu acoperișuri

Vizitați portofoliul nostru ca să vedeți imagini ale caselor pe care le-am realizat. Producatorii și distribuitorii de materiale pentru acoperiș au galerii online similare. Alegeți imagini reprezentative pentru ceea ce incercați să realizați la casa dumneavoastra; nu uitați să notați numele produsului și culoarea. La alegerea culorii învelitorii țineți cont de culoarea fațadelor.

5. Luați în considerare condițiile extreme

Unele dintre materialele pentru acoperișuri necesită elemente de fixare suplimentare, altele au nevoie, în mod regulat, de lucrări de întreținere. Anumite materiale nu sunt recomandate pentru condiții extreme. Daca locuiți aproape de mare, intr-o zonă cu vânt puternic, cu precipitații abundente sau cu temperaturi extreme, alegeți cu grijă materialul pentru acoperiș.

6. Informați-vă despre garanția acoperișului

O masură a calității acoperișului este GARANȚIA. Tratați cu mare atentie garanția pentru acoperișuri. Unele sunt mai  cuprinzătoare si de mai lungă durată decat altele. Indiferent de tipul acoperișului pe care îl alegeți, e bine să-l achiziționați în sistem complet. Asigurați-vă că vi se oferă sistemul complet, cu calitate certificată și garantată în scris. Verificați credibilitatea societății/firmei cu care intenționați să lucrați. Faceți o vizită la sediu sau la showroom. Exista societăți comerciale care ofera servicii de vanzare și/sau montaj care au 2 până la 5 angajați cu sau fără sediu. Chiar dacă aceste societăți vă oferă condiții tentante și o garanție scrisă, gandiți-vă dacă sunt în masură să onoreze angajamentele.

7. Faceți un dosar cu acoperișurile favorite

Pastrați-vă informațiile despre acoperișuri și imaginile preferate cu acoperișuri intr-un folder sau într-un album pentru a avea acces mai usor. Când credeți că ați adunat toate informațiile și toate imaginile de care aveți nevoie, petreceți ceva timp cu partenerul de viață sau cu un prieten, discutând și eliminând modele de acoperișuri care nu corespund criteriilor dumneavoastră. Nu ezitati sa apelați la un specialist.

8. Cereți oferte de preț

Odată ce v-ați decis, sau ați restrâns gama opțiunilor, nu ezitați să cereți oferta de preț.
Un sistem complet de acoperiș este alcatuit din materialul de bază pentru învelitoare, accesorii, folii de protecție și sistemul de drenaj. O ofertă de preț corectă și completă se poate face doar având la baza un plan de învelitoare sau releveul obiectivului.
Solicitați oferta în scris, ea trebuie să conțină valoarea, termenele de livrare, condițiile de plată, și garanția.
Un preț mic nu înseamnă neapărat că ați făcut alegerea corectă și că veți avea un acoperiș complet și corect realizat. Studiați cu atenție ofertele: prețul materialului pe m2 nu este edificator. Un acoperiș complet funcțional presupune mult mai mult decât materialul din care este confecționată învelitoarea.
Vezi detalii…
Atenție la montatorii care reduc drastic prețul materialelor pentru acoperiș și “omit” să treacă în ofertă accesoriile care, de cele mai multe ori, au o pondere importantă în prețul acoperișului, mai ales dacă este unul complex.
Urmăriți și comparați cu atenție ofertele de sisteme complete. Acestea sunt cele care merită atenție. Dacă veți alege materialele din surse diferite sau un montator independent, e foarte posibil să aveți parte de experiențe neplăcute. Pentru orice defect montatorul va da vina pe materiale și pe vânzător, iar vanzatorii vor da vina unul pe altul sau pe montator. Alegeți un acoperiș în sistem complet cu asigurarea montajului. Informați-vă despre promoții și despre discount-urile de care puteți beneficia.

Dacă doriti informatii suplimentare, nu ezitați să ne contactați. Vă rugăm să specificați informațiile pe care le doriți sau problema cu care vă confruntați. În cel mai scurt timp veți fi contactat de un consultant Acoperisuri si Mansarde.

7 + 3 =